De Vetboer.nl » VETinzamelpunt » Frituurolie en vet recycle het

Frituurolie en -vet,

recycle het!

Wist u dat van alle gebruikte frituurvet en plantaardige oliën die we thuis gebruiken 60% niet wordt ingeleverd, deze worden weggegooid of weggespoeld in het riool dat is ongeveer 8 miljoen liter per jaar oftewel 3 wedstrijdzwembaden vol.

Het moet bekender worden dat men huishoudelijk frituurvet kan laten recyclen en het moet ook eenvoudiger worden om deze in te leveren, zoals bijvoorbeeld met petflessen. Er moet dus nog vet veel gedaan worden.

De Vetboer.nl campagnes

De campagne, frituurolie en -vet recycle het, is gericht om meer particulieren ervan bewust te maken dat frituurvet en plantaardige oliën van thuis gerecycled kan en moet worden. We willen tenslotte allemaal een schoner milieu en een betere toekomst voor ons en de volgende generaties. 

De campagne, vetinzamelpunt, is er om meer vet inzamelpunten in Nederland te realiseren zodat het makkelijker wordt voor iedereen om frituurvet en plantaardige oliën van thuis in te kunnen leveren voor recycling. Er zijn namelijk maar 3000 inleverpunten in heel Nederland in 7.000 dorpen en steden voor 18 miljoen mensen.....

Inleveren van frituurolie moet net zo gewoon en makkelijk worden als inleveren van petflessen, papier, plastic, kleding, glas en batterijen. Want voor elke liter frituurolie dat gerecycled wordt naar biobrandstof is er een liter minder fossiele brandstof nodig.

Op zoek naar locaties van Vetinzamelpunten klik HIERVetcontainer gratis bestellen?

De Vetboer.nl bellen!

Www.olieenvetrecyclehet.nl