VETinzamel.nl


Wordt ook een VETinzamelpunt want gebruikt frituurvet is geld waard!

Behalve dat u met uw VETinzamelpunt geld verdient, is het ook goed voor het milieu want het ingezamelde frituurvet wordt gerecycled naar groene stroom en biobrandstof. Hierdoor komt er 95% minder CO2 vrij. 

Hoe werkt het:

  • Olleco plaatst gratis een gele VETkliko op uw locatie. Hierin kan iedereen het gebruikte frituurvet van thuis deponeren, verpakt in de oude verpakking of in een (melk)fles.

  • De VETkliko moet op een plek staan waar iedereen er altijd makkelijk bij kan. (kan evt. vast gezet worden met een slot)

  • U maakt bekend via social media, flyers en posters bij uw bezoekers en omwonenden dat er op uw locatie frituurvet ingeleverd kan worden want hoe meer mensen het weten, hoe meer er ingeleverd wordt, hoe meer u verdient.

  • Zodra de VETkliko volledig is gevuld met verpakt frituurvet neemt u contact op met ons en dan komen wij deze binnen 5 werkdagen omruilen voor een lege VETkliko.

  • De vergoeding wordt per lediging op uw bankrekening gestort.

WIST U?

Dat de VETkliko NIET ruikt naar frituurvet omdat het gebruikte frituurvet in afgesloten verpakkingen ingeleverd wordt.

Dat er géén brandgevaar is omdat de ontvlammingstemperatuur van frituurvet boven de 225 graden Celsius is.

geen vet door het toilet

Bij minder dan 60 ltr is het niet rendabel en milieuvriendelijk om flessen frituurvet bij u thuis op te halen daarom adviseren wij de flessen frituurvet in te leveren bij een VETinzamelpunt in uw buurt.


Iedereen kan VETinzamelpunt worden

Locaties waar regelmatig (veel) mensen langs komen zoals scholen, verenigingen, winkels, maneges, kinderboerderijen en zelfs particulieren kunnen VETinzamelpunt worden en geld verdienen met het inzamelen van gebruikte frituurvetten en plantaardige oliën verpakt in de oude verpakking. 

Veel particulieren gooien het huishoudelijke frituurvet weg in het riool of bij het afval, in heel Nederland is dat 7 miljoen liter per jaar. Het inzamelen van dit frituurvet kan dus zeker leiden tot extra inkomsten. Het frituurvet wordt gerecycled naar biobrandstof voor voertuigen en de productie van groene stroom. Zo is iedereen duurzaam bezig.

Uw locatie wordt ook aangegeven in de zoek database van VETinzamelpunten.

Wij zoeken VETinzamel locaties in de provincies Noord-Holland, Utrecht, Flevoland en nu ook in Zuid-Holland


Levert u uw gebruikte frituurvet van thuis al in?

Bekijk resultaten