Hoe frituurolie inleveren

Hoe lever je gebruikte frituurvet en plantaardige oliën van thuis in?

De meeste verpakkingen van nieuwe frituurolie hebben speciaal een grote opening. Daardoor wordt het terug gieten van de afgekoelde olie eenvoudiger, bij de flessen met een kleine opening kunt u een  trechter gebruiken. Zo kunt u zonder knoeien de gebruikte frituurolie terug gieten in de fles.  


Hier de handleiding voor het veilig terug gieten, vervoeren en inleveren van frituurvet en plantaardige olie:

STAP 1: Lekker frituren, maar bewaar de lege verpakking van het frituurvet/olie !

STAP 2:  Na 7 tot10 keer frituren ververs je de  olie en giet je de oude afgekoelde frituurolie terug in de originele verpakking. 

STAP 3: Vervoer uw frituuroliën/vetten in een goed afgesloten fles en gooi deze in de gele VETcontainer die bij het inzamelpunt staat.


Onder de 60 ltr is het niet rendabel en milieuvriendelijk om flessen frituurvet op te halen daarom adviseren wij het in te leveren bij een VETinzamelpunt in uw buurt.


Wat doet u met uw gebruikte frituurvet en plantaardige oliën?

Gooit u het ook weg bij het afval of in het riool omdat u niet weet dat het gerecycled kan worden of omdat inleverpunten niet in de buurt zijn? 60% van de huishoudens levert het niet in voor recycling, dat is 7 miljoen liter en dat zijn 3 olympische zwembaden vol per jaar.

Van frituurvet en plantaardige oliën wordt biobrandstof gemaakt hierdoor hoeven we minder fossiele olie uit de natuur gehaald te worden en biobrandstof heeft 90% minder co2 uitstoot bij voertuigen. Door het te laten recyclen bent u duurzaam bezig en helpt u het milieu schoner te maken.