Over ons

In oktober 2022 kondigden Bunge, een toonaangevende producent van plantaardige oliën, en Olleco, de hernieuwbare energiedivisie van ABP Food Group en de grootste inzamelaar van gebruikte frituurolie in het VK, een 50/50 joint venture-overeenkomst aan om Olleco Bunge op te richten, een bedrijf dat de volledige levenscyclus van eetbare oliën omvat.

De oplossingen en diensten die we aanbieden pakken de uitdagingen op het gebied van milieu en energiezekerheid van belangrijke markten in Europa aan en helpen onze klanten om duurzamer te werken.

  • Wij leveren een assortiment hoogwaardige, duurzame bak- en braadoliën

  • We zamelen gebruikt frituurvet in dat wordt gebruikt om hoogwaardige biobrandstoffen voor transport te maken

  • Wij helpen voedingsbedrijven om de circulaire economie te betreden

  • Biodiesel uit gebruikte frituurolie levert aanzienlijk hogere broeikasgasbesparingen op

Het service gebied van Olleco Bunge

Wij leveren en zamelen in bij horecagelegenheden, verenigingen, verzorgingshuizen en andere grootverbruikers in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. 


Regelgeving en overeenkomst

Aan het inzamelen en het recyclen van gebruikte plantaardige frituuroliën en -vetten en andere bedrijfsafvalstoffen worden wettelijk gezien strenge eisen gesteld. Olleco Bunge heeft alle certificaten die dit garanderen.

Wij zijn een erkent afval inzamelbedrijf dat vermeld staat op de NIWO lijst en hebben een VIHB inzamel nummer.

Olleco Bunge is ISCC gecertificeerd en vanwege de ISCC-regelgeving dienen klanten een overeenkomst te ondertekenen waarin zij verklaren gebruikte plantaardige frituuroliën en -vetten aan te bieden overeenkomstig EU-Richtlijn (2009/28/EC onder ISCC EU) of ISCC DE richtlijn.

Zodra u gebruik maakt van onze inzamel service aanvaard u de zelfdeclaratie welke van toepassing is zolang De-Vetboer.nl bij u inzamelt.

Meer informatie in onze algemene voorwaarden.